מתכון לשניצל

שניצל הוא מאכל אוסטרי. זהו קציצה דקה ולחם שטוגנה בשמן או בחמאה. המילה "שניצל" באה מהמילה הגרמנית "שניידן" שפירושה לחתוך או לחתוך.

המנה פופולרית במדינות רבות בהן אוסטריה, גרמניה, הונגריה, קרואטיה, סלובקיה ורומניה.

זה גם מאכל פופולרי במטבח היהודי ובמטבח המזרח תיכוני.

בארץ הוא מכונה "שניצל מיט פומס" וניתן להגישו עם צ'יפס (המכונה "פומס פריטס") או אורז (המכונה "אוקרה").

בטורקיה זה נקרא "Yalancı Döner" שפירושו דונר מזויף

שניצל הוא פרוסת בשר דקה שמצופה בקמח ובביצים טרופה ולאחר מכן מטוגנת.

המרכיבים העיקריים למנה זו הם בדרך כלל בשר עגל, חזיר או עוף. אפשר להכין גם מבשר הודו, בקר או טופו.

סוגי השניצל הפופולריים ביותר הם השניצל הווינאי והשניצל הישראלי. הזן הווינאי עשוי מבשר עגל והזן הישראלי עשוי מחזה טלה או עוף.

שניצל הוא מאכל פופולרי במדינות רבות. משמעות המילה שניצל היא לפרוס דק ועמוק. ניתן להכין שניצל מכל סוג של בשר, אבל הפופולריים ביותר הם בשר עגל, עוף, חזיר ובשר בקר.

המנה מוגשת לרוב עם מגוון תוספות כמו תפוחי אדמה או צ'יפס, סלט, ירקות או פסטה. סוג השניצל הנפוץ ביותר הוא השניצל הווינאי אשר לחם ומטוגן בכמות שמן או שומן המכסה את כל שטח הפנים של הקציצה.

מה מקור השניצל?

מקורו של השניצל אינו ידוע, אך נהוג לחשוב שמקורו של המנה באוסטריה. השניצל הוא מאכל פופולרי מאוד במדינות רבות, בעיקר בגרמניה ובאוסטריה.

השניצל מוגש בדרך כלל עם תפוחי אדמה וסלט בצד. הבשר יכול להיות עשוי מבשר חזיר, בקר, עוף או הודו. זה יכול להיות גם עשוי מבשר עגל או ציד כמו בשר צבי או ארנב.

השניצל הוא מאכל פופולרי במקומות רבים בעולם. זהו נתח בשר דק שלחם ומטוגן. מקור המנה מאוסטריה וגרמניה. הוא הוכנס לישראל על ידי יהודים גרמנים שהתיישבו בה לאחר מלחמת העולם השנייה.

את השניצל הישראלי מכינים מתערובת של בשר בקר ובצל טחון, שמטגנים משני הצדדים בשמן עד להשחמה, ומגישים לצד פלחי לימון או רוטב שמנת חמוצה.

השניצל הווינאי עשוי מבשר עגל, טבול בביצה ופירורי לחם, לאחר מכן מטוגן עד להזהבה ומוגש עם פרוסות לימון או רוטב שמנת חמוצה בצד. השניצל הוא מאכל במטבח האוסטרי, ונמצא גם במטבחים אחרים של מרכז אירופה. במקור זה היה פרוסת בשר שנחבטה עד שהיא דקה ואז מטוגנת.

מאמינים ששניצל נוצר לראשונה באוסטריה בשנת 1842 על ידי השף הווינאי יוהאן גיאורג להנר שהגיש אותו כחלק מארוחה עם תפוחי אדמה ורוטב יין לבן במסעדת Schützenwirtschaft ברחוב Wollzeile בווינה. זה היה רק ב-18

איך מכינים שניצל:

שניצל הוא מאכל טיפוסי במדינות דוברות גרמנית ובישראל. המילה היא ממוצא וינאי, שמקורה במילה הגרמנית "Schneid(e)l" שפירושה "קציצה".

המרכיבים העיקריים לשניצל הם בשר (בדרך כלל בשר עגל, חזיר או עוף), ביצים, קמח ופירורי לחם. הבשר נחתך לרצועות דקות. אלה טובלים בקמח, ביצים טרופה ולאחר מכן מצופים בפירורי לחם. לאחר מכן מטגנים את רצועות הבשר המצופים בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים. ניתן להגיש שניצלים עם רוטב כמו רוטב עגבניות, רוטב קארי או רוטב פטריות.

יש הרבה וריאציות של המנה: למשל אפשר להכין אותה ככריך או לעטוף אותה סביב ירקות כמו פרוסות מלפפון

שניצל הוא סוג של בשר שדופק דק, מכוסה בפירורי לחם ואז מטוגן.

ניתן להכין את המנה הזו מכל סוג של בשר, אבל הפופולריים ביותר הם בשר עגל, חזיר ועוף.

הדרך הטובה ביותר להכין שניצל היא לחבוט בבשר בפטיש או במערוך עד שהוא דק ככל האפשר ואז ציפוי בקמח לפני טבילתו בביצים טרופה ולבסוף ציפוי בפירורי לחם. את השניצלים יש לטגן בשמן עד שהם מזהיבים משני הצדדים.

שניצל הוא סוג של מאכל בשר. זהו פרוסת בשר דקה שלרוב לחם ומטוגן בתנור או מטוגן בשמן עמוק. הסוגים הנפוצים ביותר הם בשר עגל, חזיר, עוף והודו.

מתכוני השניצל משתנים ממדינה למדינה, אך המרכיבים העיקריים נשארים זהים. ניתן להכין את המנה עם כל סוג של בשר, אך הסוגים הפופולריים ביותר הם בשר עגל וחזיר.

מתכון שניצל עוף

המתכון הזה יראה לכם איך מכינים שניצל עוף.

להכנת שניצל עוף מתחילים בחיתוך חזה העוף לפרוסות דקות. לאחר מכן, מתבלים את הפרוסות במלח ופלפל ומטגנים אותן בשמן חם במחבת כ-3-4 דקות מכל צד. לאחר שסיימו, מוציאים מהמחבת ונותנים להם להתקרר לפני שהם מטגנים שוב במשך 1-2 דקות מכל צד.

המתכון הזה די פשוט וקל להכנה, כך שהוא מושלם למתחילים או לאנשים שחסר להם זמן.

המתכון הזה מיועד למנה גרמנית קלאסית שמוגשת עם תפוחי אדמה וירקות. את שניצל העוף מכינים מחזה עוף דחוס, שאותו לחם בקמח, ביצים ופירורי לחם, ומטוגן בשמן.

המרכיבים לשניצל הם:

– 3 ביצים גדולות

– 1 כוס חלב

– 2 כוסות קמח

– 1 כפית מלח

– ½ כפית פלפל שחור

– ¼ כפית פפריקה

– 1 כף חמאה או מרגרינה, מומסת (לא חובה)

– 4 חזה עוף ללא עצמות (1 ק"ג)

– 2 כוסות פירורי לחם (בסדר)

– 2 כוסות פירורי לחם טרי (בסדר)

מתכון שניצל עוף

רכיבים

– 2 ביצים

– 1 כוס קמח

– 1 כוס פירורי לחם

– 3 כוסות שמן לטיגון

– מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

1. מכינים את העוף על ידי חיתוך לחתיכות בגודל ביס. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. טורפים את הביצים בקערה. שמים את הקמח בקערה אחרת, ואת פירורי הלחם בקערה שלישית. טובלים כל חתיכת עוף בקמח, ואז מצפים בביצה, ואז מצפים בפירורי לחם. חזור על תהליך זה עד שכל החלקים מצופים בביצה, לאחר מכן קמח, ואז שוב ביצה לפני טבילה בפירורי לחם פעמיים לפני טיגון בשמן חם כ-5 דקות או עד להזהבה משני הצדדים.

Articles You Might Like

Share This Article

ניהול מוניטין

אנו מומחים בכל הנוגע לתדמית האינטרנטית ויכולים לעזור לך לבנות את "השם" שלך ברשת!

דילוג לתוכן